Yhteistyökokemus:

Wisdomic

Jututimme Wisdomicin tuotantojohtajana toimivaa Christian Oleniusta Baronan ja Wisdomicin pitkään jatkuneesta rekrytointikumppanuudesta. Kävi ilmi, että Christian on itsekin aikoinaan päätynyt Wisdomicille Baronan rekrytoimana, joten yhteinen historia ulottuu siinäkin mielessä pitkälle.

 

Barona on toiminut Wisdomicin rekrytointikumppanina jo vuodesta 2007, joskin yhteistyö on ollut välillä myös tauolla. Kustannustehokkuus oli yksi syistä, joiden takia Wisdomic päätti palata Baronan rekrytointipalvelujen pariin tauon jälkeen. Vuosien saatossa Barona on auttanut Wisdomicia pääasiassa Service Desk -henkilöiden etsimisessä, mutta viime vuosina on haettu myös kokeneempia osaajia. Kumppanuuden alkuaikoina uudet työntekijät olivat aluksi työsuhteessa Baronalla ja siirtyivät sitten Wisdomicille, mutta nykyään työntekijät rekrytoidaan suoraan Wisdomicin palkkalistoille.

Yhteistyö Baronan kanssa on mutkatonta ja tehokasta

Oleniuksen mukaan yhteistyö on sujunut alusta alkaen hyvin. Kemiat yhteyshenkilöiden kanssa ovat toimineet ja Baronan päässä on ollut ymmärrys siitä, mitä Wisdomic työntekijöiltään haluaa. Ajan säästäminen on suurin rekrytointikumppanin tuomista eduista, mutta kun uusia osaajia etsitään harvakseltaan, on rekrytoinnin ammattilainen myös huomattavasti paremmin perillä muun muassa siitä, mitä rekrytointikanavia kannattaa milloinkin hyödyntää ja miten hakijoille viestitään.

“Pitkäaikainen kumppani on hyödyllinen erityisesti silloin, kun työntekijöitä haetaan toistuvasti samalla profiililla. Tällöin roolia ei täydy speksata joka kerta uudestaan, vaan yhteyshenkilö tietää heti, mitä haetaan.” Olenius toteaa. Pitkään jatkuneen yhteistyön ansiosta Barona tuntee myös Wisdomicin työtavat ja yrityskulttuurin, mikä auttaa löytämään yritykseen parhaiten sopivat osaajat. Olenius kertookin, että Barona on onnistunut löytämään heille sopivat tekijät lähes sadan prosentin varmuudella. Kiitosta saa myös rekrytointijärjestelmä, jonka kautta pääsee tutustumaan hakijoihin ja heidän CV-tiedostoihinsa kätevästi.

”Kun tunnetaan toisemme, kommunikointi on mutkatonta ja rekrytointiprosessien käynnistäminen helppoa. Baronan yhteyshenkilöt ovat olleet mukavia ja ammattitaitoisia, he ovat tehneet mitä on sovittu ja pysyneet aikataulussa.” Olenius tiivistää.

Palaa takaisin kokemuksiin